Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser. Till er som vågar påstå att det inte är skillnad på majskycklingoch vanlig
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling. 4 vitlöksklyftor, skalade och rivna
Ugnsbakade endivermed timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Idag blev det grillad majskycklingoch den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Grillade kycklingdelar (majskyckling). Servera kycklingen med såsen och ugnsgrillad sötpotatis. -) Välbehövligt kan jag säga men nu ska jag slappa lite, kanske med en sådan här
Smaka av med salt och peppar. Druvorna är klara när de är mjuka och lite skrumpna. Lägg en klick ostkräm på varje blad och toppa med en liten druvklase
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.