Timjankryddad majskyckling med rotfrukter och yoghurtsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 hel majskyckling, cirka 1,3 kg
  • 11/2 citron
  • 1 salt, peppar
  • 12 tsk hackad timjan
  • 125 g smör
  • 11/2 tsk soja
  • 13 morötter
  • 16 stora potatisar, fast sort
  • 13 palsternackor
  • 14 gulbetor
  • 1250 g pärllökar
  • 12 dl turkisk yoghurt
  • 11 dl crème fraiche
  • 11/2 dl sky från formen
  • 1 färsk timjanVärm ugnen till 200 grader. Dela kycklingen i bröstbenet och fläk ut sidorna så att den blir platt. Vik in vingarna mot ryggbenet. Gnid kycklingen med citronhalvan, salta och krydda på båda sidor med peppar och timjan. Lägg kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla kycklingen med smält smör blandat med soja. Stek i mitten av ugnen, 25 minuter.
  • 1 Skala och skär rotfrukter och potatis i klyftor eller bitar. Lägg dem och skalad pärllök runtom kycklingen. Vänd runt dem i stekskyn och sätt in i ugnen, cirka 30 minuter, tills kycklingen och rotfrukterna är klara. Lägg över allt i en serveringsform. Häll av lite av skyn i ett mått och blanda med turkisk yoghurt och crème fraiche till en sås. Garnera med färsk timjan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.