Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser. Till er som vågar påstå att det inte är skillnad på majskycklingoch vanlig
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar med sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 hel majskyckling. 4 vitlöksklyftor, skalade och rivna
Lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Skala och klyfta pumpa, betor och lökar. Blanda de rostade betorna, pumpan och löken med citron, dill och sesam
Idag blev det grillad majskycklingoch den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Det hör receptet ur Allt om mat och vin blev en fantastiskt god överraskning. Det är en rätt som du skulle kunna få på en bättre restaurang och skulle definitivt imponera på gäster eftersom den även är fin att titta på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.