Gnidkycklingenmedcitronhalvan, salta och krydda på båda sidormed peppar och timjan. Dela kycklingeni bröstbenet och fläk ut sidorna så att den blir platt
Koka upp buljongen, blanda äggulorna och crème fraiche. Tillsätt sedan crème faricheblandningeni buljongen och salt, peppar och lite socker, koka upp det
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt iminst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj inmed kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grillai ugnen tillsinnertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingenvila • Reducera skyn så att den blirlite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingenifiléer, lår och vingar – glöm inte den lillafilén på ryggen • Servera i djupa tallrikarmed sås och en fräsch grönsallad eller rotselleripurétill. 2 liter vatten. 1 rejäl kvistrosmarin eller 1 tsk torkad. 1 rejäl kvisttimjan eller 1 tsk torkad. 1 hel majskyckling. 4 vitlöksklyftor, skalade och rivna. 1 apelsin, rivet skal. 2 msk pressad saft från apelsinen. 1 dl finhackadsalvia eller 1/2 msk torkad. 2 dl vittvin. 2 dl kycklingbuljong. 2 msk honung, fast eller flytande, valfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.