Majskyckling med pastagratäng
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 majskycklingfiléer, med skinn
  • 11 msk flingsalt
  • 11 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 olivolja, till stekning
  • 11 kruka basilika, till servering
  • 11 tsk flingsalt
  • 10.5 purjolök, tunt skivad
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 11 msk olivolja
  • 1400 g fryst bladspenat
  • 12 krm riven muskot
  • 11 tsk salt
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 1250 g färska lasagneplattor
  • 15 dl crème fraiche
  • 1150 g chèvre
  • 1500 g tomater i olika färger
  • 12 msk olivolja
  • 11 msk vit balsamvinäger
  • 11 tsk flytande honung
  • 10.5 dl pumpakärnorSätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg i en riktigt het stekpanna med skinnsidan nedåt. Ringla i lite olja och vänd kycklingen då skinnet blivit lätt knaprigt. Stek andra sidan till fin färg. Stek klart kycklingen i stekpannan, eller tillaga klart i en ugnssäker form i ugnen, till en innertemperatur på 67˚. Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.