Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Grillsäsongen är i full gång och det är alltid trevligt att variera tillbehören. Den här melontsatsikin är enkel att göra och sötsyrligt god till en grillad fläskkarré eller kyckling
Koka upp buljongen, blanda äggulorna och crème fraiche. Tillsätt sedan crème faricheblandningen i buljongen och salt, peppar och lite socker, koka upp det
) Grillade grönsaker och dragonsåsen. Dragonsås 2 port1 dl creme fraiche eller gräddfil1/2 dl finhackad färsk dragon1 tsk honung (kan uteslutas)salt och pepparBlanda allt i en skål och låt stå kallt ett par timmar. Dragonsås 2 port
När vi var på landet i somras gjorde vi en väldigt god dragonsås till en grillmiddag. Jag har inte hunnit lägga ut alla recept från sommaren ännu så bättre sent än aldrig
Kyckling och dragon tillsammans blir riktigt gott. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.