Langos, ca 15 st1-2 potatisar mjöliga, med skal [1 stor eller 2 mindre] 1,5 dl standardmjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja
1. Koka potatisen mjuk i vatten. 2. Stek kantarellerna i 1 msk smör, låt vätskan koka in. 3. Pressa potatisen, rör ner smör, yoghurt, kantareller och salladslök
Jag vet inte varför det är så svårt att hitta inspiration till mat på vår och sommar. Jag känner inte för att laga en massa tung husman nu utan vill laga lite lättare mat som sallader, pajer och grillat
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.