De ser lite annorlunda ut än vanliga lussebullar eftersom de är runda små bullar med pärlsocker på och så får man en liten överraskning när man tagit ett bett
Hemma hos oss firades det medlussebullar och min tanke är att fira med juligt fika (och testa olika recept inför julaftons dessertbord vid varje advent) =)
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Rör ner kesellan med en slev. Lussebullar LCHF. Pensla dem med uppvispat ägg. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Kavla då ut degen till en rektangel, bred på smör eller margarin, strö över riven mandelmassa och eventuellt en liten aning kanel
Snart är det dags för lucia och då är det givet medlussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Pensla bullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Jag brukar göra några med mandel och apelsin och resten mer traditionellt. Man kan välja att göra dem extra lyxiga genom att tillsätter riven mandelmassa och rivet apelsinskal
Att baka lussebullarmed créme fraiche. Lussebullar BULLAR. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.