Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg- och sockerblandningen och blanda till en smet
Slog mig att jag inte har ett recept på klassiska chokladbollar så här kommer det. Går utmärkt att förvara i kylen, men tänk då på att ta fram de i god tid så de hinner mjukna något tills servering
Lägg på plåt, täck med bakduk. Strö på massor av pärlsocker. 1100 g smör, rumsvarmt så det går att bre på degen. 1Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt. 1Häll på mjölet och blanda. 1Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. 1Kavla ut den ena på ordentligt mjölat bakbord till en stor platta. 1Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. Sätt ugnen på 225 grader. 1Ta 1 uppvispat ägg - blanda och pensla
Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Vispa det slätt med florsocker och mjölk. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är 1 cm tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.