Lussebullar, konditorns recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g mjölk, rumstempererad (5 dl)
  • 500 g vetemjöl special (ca 8 dl)
  • 40 g jäst
  • 200 g strösocker (drygt 2 dl)
  • 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något)
  • russin blötlagda i vatten (helst över natten)
  • Uppvispat ägg
  • Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka
  • Tillsätt detta efter första jäsningen1 tsk salt 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något)
  • Dekoration russin blötlagda i vatten (helst över natten)
  • Till pensling Uppvispat ägg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.