Vänd ner saffran och vattnet och rör om till smeten är klumpfri. 1 pkt saffran. Så här gör du. 1 timmar. Sätt ugnen på 175 grader, och smörj och bröa en form á 20x20 centimeter
Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. 50 g jäst5 dl mjölk225 g smör1 g saffran (2 paket) + 1 st sockerbit2 dl socker1 ägg0,5 tsk salt1 kg vetemjöl, spar 1 dl till utbaketPensling
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Äntligen har jag nu bakat saffransbullar. Smält smör tillsammans med saffran. 50 g jäst för söta degar. 2 brev saffran. 50 g jäst för söta degar. 2 brev saffran
De blir saftigare, och lite sötare, men lika vackert gyllengula som vilka lussebullar som helst. De klassika lussekatterna är verkligen inte fy skam, men något som faktiskt är ännu godare än saffransbullar med vanilj i
Nu blir det saffransmums. Eller saffransrutor om man hellre vill. Vi pratar alltså om kärleksmums med saffranssmak istället för choklad och vad kan vara bättre än det
Tillsätt ägg, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl. 50 g jäst för söta degar. 1 påse saffran. Fyllning 2150 g rumsvarmt smör. 50 g jäst för söta degar. 1 påse saffran
Lägg sockerbiten och saffran i en mortel och mortla till det är ett jämnt pulver. Tillsätt ägg, saffran, salt, kardemumma, vaniljsocker och strösocker i vätskan och blanda