11.5 msk
Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
1 salt
och svartpeppar
1 lime,
saften av
1 Till
servering
14 portioner
kokt ris och valfritt gröntSkär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället. Wok med kyckling, cashews, broccoli och söt sojasås
Gokväll alla fina läsare. Jag hoppas ni haft en fin helg och njutit av ledighet och vackert väder. Och grattis i efterskott till alla mammor på Mors dag igår
Häll i fond, soja, thaichilisås och vatten. 0,5 dl thaichilisås. I fredags var det Ida o Isak som önskade middag och det var så bra önskning så Olivia ville också komma hit på middag
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Lättlagad och väldigt gryta med “thaismaker”. Du hittar fler goda recept på thairätter på bloggen. Inlägget Lättlagad thaigryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.