Thai Kycklinggryta
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 12 msk rapsolja
  • 11 dl lök, gul hackad
  • 11 msk vitlök, finhackad
  • 11 tsk ingefära, färsk finhackad
  • 12 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
  • 11 dl vattenkastanjer, skivade (burk)
  • 11 dl paprika, röd finhackad
  • 12-4 msk sweet chilisås
  • 14 dl kokosmjölk
  • 11.5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 lime, saften av
  • 1 Till servering
  • 14 portioner kokt ris och valfritt gröntSkär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.