Veganska kolakakormed saffran och vit choklad. Och jag tänker att jag ska delge er receptet på saffranssnittar med vit choklad som jag bakade till förra helgens dop
Rosa rugosan med sina första blommor är ljuvliga. Dessa får vara medoch pryda kolakakorna. Så här har det experimenterats i köket idag, med små rara kolakakor
På något konstigt sätt så tyckte jag att jag gjorde någon nytta då och kunde vänta lite med läxorna. Men i mitt fall tror jag inte det finns något botemedel så det är nog bara att fortsätta
Inga sötningsmedel, inte ens proteinpulver men fantastiskt len ochchokladig i smaken. Den här kladdkakan är glutenfri, utan raffinerat socker (endast sötad med torkad frukt), spannmålsfri och paleo
De här kokosbiskvierna hör nämligen till det mest ljuvliga man kan sätta tänderna i. Jag gjorde vanliga chokladbiskvier häromsistens, och då fick jag plötsligt lust och inspiration att även göra en kokosvariant med vit chokladoch citron
I med det rivna skalet och det syltade chokladen, vaniljsockret, pistagenötterna och blanda väl. Lägg dessa på smörad plåt eller en med bakplåtspapper försedd dylik
Blanda med jämna mellanrum tills allt socker smält. Serveringsdags, ställ fram pannacottan, fördela hjortronen mellan tallrikarna, strö över pistagenötterna och hyvla vit choklad över alltihop
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Som jag sagt förrut är jag inte alls mycket för choklad, men kola kan jag tycka är riktigt gott. Kom hem från jobbet idag runt halv fem och fick den brillianta idén att baka kolakakor som nog är den enda snittkakan jag någonsin gillat
Tryck i hop degen med handen. Jag bakade dessa förra veckan till vårt födelsedagsfika och gjorde då vanliga kolakakor av halva degen ochchokladkolakakor av den andra halvan
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.