Att hitta recept på sockerfria dammsugare som inte innehåller sötningsmedel var inte det lättare och det var därför jag bestämde mig för att prova göra en variant på egen hand
De blev riktigt söta och saftiga med en god chokladsmak. Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Jag må ha hypeat upp denna chokladkaka men när mannen där hemma besviket meddelade att chokladkakan var slut och att det behövde bakas en ny omgång vet jag att slutresultatet blivit som önskat
Jag köper ju alltid mina kosttillskott från Proteinbutiken i ochmed att jag älskar deras pulver (och även de andra produkterna de har) men om ni vill jämföra priser på kosttillskott (man kan dock inte bara gå på pris, utan smak och kvalitet är viktigt, i alla fall för mig) så kan det vara kul att kika på den sidan
Om jag ska vara ärlig så kanske jag inte ska kalla den mango & passion cheesecake i ochmed att passionsfrukten är till dekoration, men det passade så bra att ha den som topping så den får heta det ändå
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
Jag kan inte låta bli att svänga ihop dom med jämna mellanrum och varje gång jag öppnar kylen och kommer på att den finns "Twix" kvar blir jag lite extra glad
Servera med vaniljglass. Smält smöret och ta bort från värmen. Vispa ihop ägg, äggula och kokossocker. Smörj 3 små formar med smör och fyll med chokladfondanten. Förvara de då i kylskåpet och ta fram 20 minuter innan de ska gräddas. 100 gram mörk choklad , jag använde hälften 70% och hälften 86%
ersätt havregryn och rismjöl med mandelmjöl. Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt. Servera med ekologisk fet yoghurt. Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min
Lättlagad, god och så enkelt att tillaga. Vispa i resten och stek i kokosolja, smör eller rapsolja. 6 dl mjölk*3 dl valfri mjöl (jag hade i 1 1/2 dl mald havregryn och 1 1/2 dl vetemjöl)3 ägg 1 tsk vaniljpulver Nypa salt 1/2 stevia strö (eller valfri sötning) Vispa äggen ett tag tills det blir en härlig luftig smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.