För några dagar sedan läste jag på bloggen ”En klick smör” att man kan äta blomkålsblasten. Så nu sparade jag blasten från blomkålen som gick åt till helgens pizzabak och använde den till en varm sallad att äta på kvällen efter jobbet
Jag serverade dem med en enkel avokado ochrädis-sallad samt en fetaoströra, jag blandade helt enkelt ett par deciliter creme fraiche med mosad fetaost och en skvätt olivolja
broccoli. Blanda i den knaprika baconet ochsalladen. paprikapulver och mozzarella. mätande lite annorlunda men enkel sallad som passar när som helst på dagen
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Pressa över citronsaften och ringla över rikligt med olja. salt och svartpeppar. Salladen går utmärkt att äta som ensamrätt, men funkar också som tillbehör till exempelvis lamm eller kyckling
Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Sen är ju gremolata något fantastiskt och så fräscht så dessa två ihop i denna rätt blir det bara ännu godare och så parmesan på det
Blomkål ochbroccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
En salladmed räkor ochavocado, ljuvligt en härlig sommardag. Känslan av att sitta utomhus och äta, då solen värmer ansiktet, att känna de små vinddragen och alla ljuvliga ljud som följer med när man är ute
Korven tillsattes igen och jag ställde sedan denna härlighet till sallad åt sidan medan jag tillredde de andra komponenterna som skulle ingå i denna helt vanliga måndags middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.