2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
2 kg gul lök, skivad 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja, till stekning smör, till stekning 1 l kycklingbuljong 3 dl torrt vitt vin 3-4 lagerblad färsk timjan vitvinsvinäger, några droppar salt svartpeppar
Markus Aujalay. 1. Kyckling. Skala och skär lök, vitlök och ingefära i bitar. Skölj och kärna ur chilin. Lägg allting i en matberedare tillsammans med saffran, spiskummin, paprikapulver, korianderfrön och olja
Dagens recept är hämtat från Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay. Chrisse fortsätter sitt höstprojekt även denna höst och testar nya äppelkakor
Markus Aujalay. 1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. 2. Biffar. Skala och finhacka löken. Blanda samman mjölk, grädde, ägg, ströbröd och lök i en skål och låt stå och svälla i ca 10 minuter
150 g rom (älvdalsrom) 2 msk japansk soja 300 g grön sparris ca 5 dl vatten (att koka den gröna sparrisen i) 2 tsk salt 2 vita sparrisar 6 dl vatten (att koka den vita sparrisen i) fläderblomssaft 0,5 dl vitvinsvinäger 0,5 citron, saften ca 0,5 krm salt 500 g palsternacka 50 g smör 2 dl grädde 1 tsk salt peppar (några varv på kvarnen) mousserande vin 3 skivor surdegsbröd (mörkt) 25 g smör 50 g tryffelsalami 10-15 droppar tryffelolja gräslök
Riktigt fluffig & inte alls tung, kompakt eller mäktig -perfekt. Pavlovarulltårta Sveriges nationaldag till ära bakade jag en marängrulltårta, den blev verkligen fluffig & toppen god så prova absolut denna i sommar
Thaigryta med grön curry (6 portioner) 900 g-1 kg kycklingfilé 1 gul lök 1 burk kokosmjölk 2 tsk grön currypasta 1-2 tsk ingefära 5 dl hönsbuljong 1 lime 2 röda paprikor 1 zucchini olja att steka i salt o peppar 6 portioner risnudlar Skär kycklingen i små bitar o stek lite i taget i en wokpanna o ta sedan upp kycklingen. 1-2 tsk ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.