2 kg
gul lök, skivad 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja, till stekning smör, till stekning 1 l kycklingbuljong 3 dl torrt vitt vin 3-4 lagerblad färsk timjan vitvinsvinäger, några droppar salt svartpeppar
Till gratinering1 baguette, skuren i skivor gruyèreost, riven
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Ingredienser Portioner. 4 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 1/2 tsk torkad mejram 1/2 dl konc grönsaksfond 1/2 dl vitt vin 1 1/4 l vatten ev färsk timjan till garnering 3 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme
Fransk löksoppa, 8 pers. Fransk löksoppa, 8 pers. Det här är en av de där rätterna som liksom har stått på min lista av klassiska maträtter att laga, och idag kändes det som en bra dag för lite fransk comfortfood
Skala och skiva lök, även det gröna. Fräs några minuter i smör i en gryta på svag värme. Rör i mjöl, smula i buljongtärning och häll på vatten, vin och grädde
Detta är klassisk bistromat. Servera soppan med rostat surdegsbröd som gratineras med en lagrad ost. Det klassiska är att gratinera brödet ovanpå soppan, men jag föredrar att servera brödet bredvid - mycket enklare att äta
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har ju mer och mer börjat göra recept ur min nya bok med husmanskost av Stefan Ekengren så hade nästan glömt bort att jag inte gjort detta än
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.