400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven. Krämig köttfärsröra1 gul lök 1 klyfta vitlök 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 400 g krossade tomater (eller passerade) 2 dl crème fraîche, gärna smaksatt 1 tsk sambal oelek salt peppar smör, att steka i ev körsbärstomater, och timjan till garinering
Ett annat plus med den här vegetariska köttfärssåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter sådu kan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet
Försök inte skrapa av resterna – häll kokhettvatten över dem några gånger (eller skölj dem länge i det varmaste vatten din kran kan uppbåda) löser problemet
Men eftersom citronsyran förutom att dra ur smak och färg ur blommorna, också verkar svagt hämmande på bakterietillväxten gördu bäst i att frysa in saften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.