4-6 Rårördalingon 125 g frysta lingon 2 msk strösocker Kålpudding 1 kg vitkål smör och olja (till stekning) 2 msk ljus sirap 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 1 gul lök 600 g nötfärs 1 ägg 2 msk kalvfond 1 1/2 dl matyoghurt (10 %) 2 msk japansk soja Potatis 1 kg potatis Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt. Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.