Det blev en supergod saffranskycklingrätt. Vi hade tinad innerfilé och dess bitar var lagom, men om ni har vanlig kycklingfilé skär den i mindre bitar först
2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Markus Aujalay. Krydda med salt och peppar efter smak. Smaka av ytterligare en gång med salt och peppar. Servera chilin med grönsaker, koriander och tortillabröd
Servera med såsen, ett gott bröd och en matig sallad Ingredienser. 1 kg kycklingben. 1 pkt saffran. Lägg kycklingbenen i marinaden låt stå i kyl minst 2 tim. Lägg kycklingbenen i en ultrapro form och stek i mitten av ugnen ca 30 min. 1 kg kycklingben. 1 pkt saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.