2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Så en pekannötspaj medöloch bacon alltså. Frasigt skal, knäckigt och kola-aktig fyllning med knapriga nötter, och om man vill kan man också toppa den med knaperstekt finhackad bacon
Lägg i en kannmixer med äggula, vinäger, dijonsenap, vatten och mixa slätt. Tillsätt olja droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs
Servera med bacon och en god öl. Är du på jakt efter nyttig mat, hoppa då över det här inlägget, för rårakorna ska stekas i ordentligt med smör (för smakens skull) och olja (så att det blir krispigt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.