När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kalla såsertill er, såsernasom stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Recept på kalla såser kan man inte få för många av eller hur. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Ställ kallt till servering. Häll crème fraiche och mango chutney i en skål. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint
Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. 600 g laxfilé. 10. 1600 g laxfilé 1 st purjolök 150 g skalade räkor 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0. 1Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.