18 dl
creme fraiche 1 knippe färsk salvia 1 st citron 5 st klyftor vitlök 2 msk honung 2 msk vit balsamico-vinäger salt och peppar från kvarnHäll upp Creme Fraichen i en skål. Finhacka salvian. Finhacka även sesten från en halv citron. Var noga med att bara få med det yttersta gula skalet från citronen. Hacka vitlöken och blanda med flingsalt och tillsätt i skålen. Blanda honungen, vit balsamico och vinäger. Smaksätt med salt och peppar från kvarn.
En supergod och snabblagad kall sås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Såser. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Grillsås. Blanda i crème fraiche, vitlök och persilja och vispa ihop såsen. Grillsås. 6 droppar worcestershiresås. Låt såsen småsjuda i ca 5 min. 6 droppar worcestershiresås
Här får ni ett recept på en jättegod tacosås som jag fick av en gammal kollega till mig. När ni väl äter denna sås så kommer ni inte vilja ha gräddfil mera
Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 tsk chilisås. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.