Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost. I nästa inlägg kommer receptet på den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan
Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås. Han sade så kloka ord om smaksättningen att jag inte längre skäms för minaförmaningar när jag publicerademitt recept
Det enda som kan gå snett är att laxbullarna steks för länge i ugnen, då kan det bli torra. Här har jag inte krånglat till det med ägg, ströbröd och annat utfyllnadsmaterial
Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tidenmaskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs
Nu var det dags, och det blev de här laxbullarna, som är väldigt goda i all sin enkelhet. Jag brukar ofta köpa en stor bit färsk lax, och sedan dela den iportionsbitar som jag fryser in - det jag inte använder för stunden
Kall dillsås (skolans fisksås). Cornflakesfisk är en snabblagad rätt som påminner om mandelfisk. Frasigt täcke av cornflakes och ett kryddigtvilkökssmör under, smarrigt värre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.