Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse
Krydda laxenmed chilipulver, vitlökspulver, vitpeppar, salt och persillade (för den med mycket kryddor i skafferiet kan man även hälla på aromat, ingefära och cayennepeppar)
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenatenoch sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Tina smördegen ochkavla ut den, gärna mellan plastfolie, då fastnar den inte. Lägg en laxbit på varje smördegsark, salta lätt, toppa medspenatfräsetoch en bit chèvre, vik ihop till ett paket och nyp ihop skarven
Förbered önskat tillbehör att servera till din laxmed fetaosttäcke. Lägg i laxbitarna. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.