Här använder jag den till en ugnsstektlaxmed mycket grönsaker. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda grädden med senap ochfiskfondoch häll den över laxen
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspireradlaxfilé som bakas iugnenmedparmesanoch som sedan dekoreras medsmakrika, dillmarinerade räkor
IngredienserPortioner. 4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg tilliinköpslistan
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde ivintras har gett otroligtfin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Smaksätt stuvningenmed svartpeppar, salt och muskotnöt. Idag blev det riktig husmanskost tillmiddag - nämligen stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnenmed ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idagigen men vi har varitväldigtsugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Hacka basilikanoch blanda med salladen. Skölj salladen och blanda i en skål. Laxen måste vara färsk för att ni skall få samma smakupplevelse, unna er finafiléer från fiskdisken på er lokala butik så kommer ni att få en riktigt god middag som inte kräver speciellt mycket tillagning
Smöra en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna. Under vardagar ska det gå rätt fort att laga mat tycker jag och nu i veckan gjorde jag ett recept från Anne Aobadia nya kokbok Mera Matkärlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.