Det blev en beuf bourgignone liknande gryta med sidfläsk, svamp lök och rött vin. Eftersom jag inte varken hade ätit eller tillagat lammhjärta förut så satt jag och funderade en bra stund innan jag kom fram till vad jag skulle göra
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Varva med svampoch vitkålsfräset tillsammans med de kokta äggen. Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare
Hamburgerbröd brioche850 g Manitoba cream mjöl 25 g strösocker 15 g salt 40 g jäst 5 dl mjölk, ekologisk 50 g honung 75 g rapsolja. 600 g högrev, grovmalen (svensk) 2 msk vatten ca 2 droppe liquid smoke ca 1 tsk tabasco 2 tsk malen svartpeppar 3 tsk salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.