Rör samman havredrycken och vattnet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär
Mät upp mjölk, strösocker, vaniljsocker och majsstärkelse i en kastrull. och blir fast och fin. När ni ska använda den som tårtfyllning, rör ner en stor klick vispad laktosfri grädde och rör tills det är en jämn smet
I går kväll bjöd min kära systerdotter Emma på en afternoon tea med sconesoch skumpa. Klicka sedan ner matfettet och blanda samman allt till en småsmula massa
Namnskyddade korvar så som wienerkorv och falukorv ska vara glutenfria. De som tror att man som laktos och glutenintolerant inte kan äta en korvstroganof f har fel
Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära. Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger
Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfriascones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Rör samman havredrycken och vattnet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär 3 ½ dl glutenfri fin mix
En klick god marmelad och en skiva ost på en ljummen scones är verkligen så löjligt gott. Idag blev det en lång och skön sovmorgon, men det var kanske inte så konstigt med tanke på att det blev rätt sent igår
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Till botten använde jag glutenfria havregryn (havregryn är egentligen naturligt glutenfria men hanteras i fabriker som även producerar produkter med gluten så är man väldigt känslig är det bäst att köpa glutenfria som garanterar att det inte finns spår av gluten) och tahini (sesampasta) för att komma runt användandet av nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.