(OK med lite av mammas hjälp) Sedan fräste hon köttfärsen medan hennes mor hackade lök mm Sedan fyllde hon två av tomaterna med köttfärs och en klick creme fraich och sedan locket på och in i ugnen
Lökdolmar eller lökrullader, vad man vill kalla dem för, fylld lök med god färsblandning. Serveras tillsammans med potatis, grönsaker och gärna beasås, många vill även ha till brunsås
Täck dem med aluminiumfolie, och tillaga sedan patéerna i nedre delen av ugnen. Kapris visade sig vara en mycket bra smaksättare just till kalvfärsen och levern
4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda samman färsen med övriga ingredienser i en annan bunke. Pressa den med en potatispress. Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen
Inga kolhydrater, även om man letar med ljus och lykta. Jag äter fortfarande kolhydrater, även om jag försöker att hålla mig till nyttiga sådana i form av glutenfritt fullkornsmjöl, rotfrukter och massor med vanlig frukt
Blanda den kylskåpskalla färsen väl med salt, peppar och äggulor för hand. Servera dem nystekta och varma med potatismos, små gröna ärtor och rårörda lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.