Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Lättrimmad torskrygg med goda tillbehör. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
Gnid in fisken med det. Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund. 4 rödingfileér
När man rimmar betyder det att man lägger fisken i vatten blandat med salt. Förutom att jag ville dela med mig av ett grymt sätt att tillaga torsk på kunde jag såklart inte låta bli att skapa ett gott tillbehör att servera den med också
Servera rödingfiléernamed pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Ugnsbakad röding. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
Krydda rödingfiléernamed citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme. rödingfiléer. Skölj, skala och dela rot- och grönsakerna, tillaga dem i ugnen med lite rapsolja, salt och peppar
Pocherad lättrimmad torsk med ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.