Pocherad lättrimmadtorskmed ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
4 Potatismos 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Rödbetor 500 g förkokta rödbetor 3 msk smör eller margarin 1/2 citron 1/2 förp, färsk persilja (à 20 g) Torsk ca 600 g torskfilé 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
4 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron 1 msk rapsolja 1 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Pumpacrème 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 900 g fast potatis Dragonkräm 1 kruka dragon 2 dl smetana salt och peppar Rödbetor 500 g förkokta rödbetor 2 msk kapris 1 msk smör Torsk 600 g torskfilé Till servering 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg upp torskryggen på en tallrik, lägg rödbetstärningar och bacon bredvid, spritsa potatisen som du mosat i toppar och häll pepparotssmöret lite vid sidan av torskryggen
Skär rödbetorna i klyftor och håll dem varma i kastrull med lock och lite sjudande vatten i botten. Bryn smöret på medelvärme tills det får en nötig doft och gyllene färg
En ganska enkel middag, men vansinnigt gott och med rena smaker. Mitt middagstips kommer från min söndagsmiddag och består av stekt torsk på en bädd av ugnsrostade rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.