Kålen:
1. Strimla kålen halvgrovt
2. Strimla löken fint
3. Fräs löken och kålen i en kastrull
4. Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång
5. Lägg i miso
6. Låt kålen sjuda en stund så det bli mjuk men fortfarande krispig
7. När den känns klar men fortfarande är för tunn så red den med lite Maizena
8. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar
Fisken:
1. Värm en stekpanna med rikligt med smör
2. Stek fisken endast på skinnsidan tills den början bli klar i kanterna men fortfarande ser rå ut ovanpå
Uppläggning:
1. Lägg kålen underst
2. Lägg fisken ovanpå, fortfarande lite rå ovanpå
3. Krydda fisken ovanpå med cayennepeppar och sesamfrön
4. Ta din gasolbrännare och bränn av kryddorna på fisken, det råa blir då tillagat samt att den är lite rå i mitten. (vill man ha fisken mer tillagad så stek den bara mer)
5. Servera med limeklyfta
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Här är spetskålen delad i fyra delar, kokt och sedan gratinerad med ett osttäcke i ugnen. I helgen blev det äntligen av och vi åt kålen tillsammans med lax, den också lagad i ugnen fast kortare tid
Gnid in fisken med det. Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund. 4 rödingfileér
Servera rödingfiléernamed pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Ugnsbakad röding. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
Krydda rödingfiléernamed citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme. rödingfiléer. Skölj, skala och dela rot- och grönsakerna, tillaga dem i ugnen med lite rapsolja, salt och peppar
Här kommer det en jättegod gratäng som kan göras både på spetskål och vitkål. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.