Lättgrillad carpaccio med hasselnötscrème
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g putsad mittbit av oxfilé
  • 1 salt & svartpeppar
  • 1 olivolja
  • 1250 g sparris
  • 160 g hasselnötskärnor
  • 140 g rucola
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 dl olivolja
  • 1 salt
  • 150 g västerbottensost
  • 1 flingsalt och svartpeppar
  • 11 ⁄2 dl smakrik olivoljaBörja med rucola- och hasselnötscrèmen: Hacka nötter och rucola grovt och lägg ner i en matberedare. Skala och hacka vitlöken och tillsätt också vitlöken och olivoljan.
  • 1 Mixa till en grynig röra och smaka av med salt.
  • 1 Salta och peppra oxfilén och pensla den med olivolja.
  • 1 Vänd sparrisen i lite salt och olivolja.
  • 1 Grilla oxfilén och sparrisen under några minuter över direkt värme till kraftig grillyta. Låt oxfilén svalna och skiva den därefter i supertunna skivor.
  • 1 Dela sparrisen i mindre bitar.
  • 1 Lägg upp oxfilén på ett fat. Fördela sparrisen ovanpå.
  • 1 Hyvla över osten. Toppa med rucola- och hasselnötscrèmen. Strö över flingsalt, peppra och ringla över olivolja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.