Evas kokbok

Evas kokbok

Toast skagenbakelse

Toast skagenbakelse

färska räkor med skal. 1hackad dill. 1pressad citronsaft. 1färsk riven pepparrot. 1majonnäs. 1crème fraiche. 1vitt bröd
e

e

3 ägg 100 g mörk blockchoklad 3 dl vispgrädde 1-2 dl hasselnötter, grovkrossade
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet
Lyxig laxgratäng med räkor

Lyxig laxgratäng med räkor

  4 portionsbitar lax. 1  200 g Räkor (skalade). 1  2 dl Creme Fraiche. 1  1 dl Majonnäs. 1  0,5 dl Dill (hackad)
mo

mo

150 g rom (älvdalsrom) 2 msk japansk soja 300 g grön sparris ca 5 dl vatten (att koka den gröna sparrisen i) 2 tsk salt 2 vita sparrisar 6 dl vatten (att koka den vita sparrisen i) fläderblomssaft 0,5 dl vitvinsvinäger 0,5 citron, saften ca 0,5 krm salt 500 g palsternacka 50 g smör 2 dl grädde 1 tsk salt peppar (några varv på kvarnen) mousserande vin 3 skivor surdegsbröd (mörkt) 25 g smör 50 g tryffelsalami 10-15 droppar tryffelolja gräslök
Varm smörgåstårta med kyckling

Varm smörgåstårta med kyckling

För ett tag sedan sparade jag ett recept från Anna som har bloggen Dewdropia på just varm smörgåstårta
n

n

Chokladglass med apelsinklyftor och knäckflarn

Chokladglass med apelsinklyftor och knäckflarn

Chokladglass5 dl vispgrädde 2 dl kondenserad mjölk ca 200 g choklad, smält (gärna belgisk). 1Marinerade apelsinklyftor3 apelsiner 1 msk strösocker 2 dl cointreau (till marinering)
g

g

h

h

Klar svampbuljong med salladslök1 l vatten 50 g champinjoner (kastanjechampinjoner) 2 bananschalottenlökar färsk timjan salladslök