Laxtataki och wasabipotatissallad med havslilja och tatsoi, inlagd. Kantarellpasta med pecorino. Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis
Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Skala och finhacka rödlök. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Mixa var och en med stavmixer till en slät puré. Smörj portionsskålar med rapsolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Dessutom hittade jag en variant med en senapsdressing i julklappsboken ‘Stora boken om Vin & Mat’ av Christer Berens ochcarpaccion i kombination med denna dressing och ett glas italiensk soave var nästan genialiskt
300 g potatis, skalad 100 g purjolök, sköljd 5 dl hönsbuljong 4 dl grädde 1 citron, skalet av salt 50 g lättsaltade potatischips 100 g löjrom 1 kruka dill
Tvätta och koka sedan betorna i rikligt med vatten tillsammans med krondill. Halstra kalvinnanlåret i en mycket het stekpanna utan fett runt om och gnid sedan in det grovt salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.