Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Smaka av med salt och peppar. Putsa köttet och lägg i frysen i 30 minuter eller om du använder djupfryst kött, så låter du det tina en stund bara och så går det bra att skära tunna skivor med en vass kniv
Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna. Toppa med lite fint skuren bladpersilja. Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. För att jag är fixerad vid kontrasten mellan sött och salt gjorde jag en toast bredvid med en marmelad gjord på torkade aprikoser
Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme utan att bränna. "Garnera" oxfiléskivorna rikligt med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost (går även bra med västerbottensost eller annan kryddig ost)
Blanda slutligen ihop röran ordentligt, täck skålen med plast och låt stå i kyl innan servering. Tillsätt senap, majonnäs, pressad vitlök och övriga kryddor i en skål
Finskiva så tunt det går den råa tonfisken med vass filékniv eller i maskin. Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Dessutom hittade jag en variant med en senapsdressing i julklappsboken ‘Stora boken om Vin & Mat’ av Christer Berens och carpaccion i kombination med denna dressing och ett glas italiensk soave var nästan genialiskt
Servera med citronklyftor och ev rostat bröd. Blanda ihop sallad, gurka och färsk gräslök. Lägg salladen på sidan av ett uppläggningsfat eller på portionstallrikar
Har fastnat i carpaccioträsket. Igår vaknade jag upp med en kvarts förkylning. Salta med flingsalt. Riv pepparrot över och vrid några varv med pepparkvarnen
Krydda med salt och grovmald peppar. 1½ dl hackad gräslök vattenkrasseSkiva musslorna tunt med en vass kniv. 1Skala grapefrukten med en vass kniv så att det vita för svinner. 1Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel. 1Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.