Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat. Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. Hemmagjord pesto imponerar alltid men är ju faktiskt bara att slänga ihop på några minuter i mixern
Här serveras kålrabbin som tillbehör till grillad fläskfilé, nypotatis och kokta rödbetor. Kålrabbi, denna goda lilla klump som oftast ligger förpackad på konstigt sätt i vacumpåsar och elände på ica
Sallad på bondbönor, betor och getost samt oxfiléBondbönor är inte bara goda, utan också vackra. Skala polkabetan och skär den i tunna skivor på en mandolin
Smaka av med salt, svartpeppar och rödbetorna även med italiensk salladskrydda. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Slå på vin och reducera till hälften. Slå sedan på grädde och reducera tills en tredjedel återstår. Skiva laxen tunt och lägg upp på serveringstallrikarna
Ta vara på saften. Lägg på grapefruktsklyftor och strö över chili och gräslök. Fördela dem på 4 tallrikar. 1Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel. 1Droppa ½–1 msk grapefruktssaft och olivolja över pilgrims musslorna på varje tallrik. 1Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse påcarpaccion
Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och arrangera på uppläggningsfat. 1. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta
Päroncarpaccio. Ta ur terrinen ur formen och skiva den frysta terrinen i tunna ”carpaccioskivor”. Grädda cirka 12 minuter på 175°. Grädda cirka 12 minuter på 175°. När brownien har svalnat bres chokladsmeten ovanpå och gräddas ytterligare 5–10 minuter
Smaka av med salt, svartpeppar och rödbetorna även med italiensk salladskrydda. Carpacciopå hälleflundra med grönsakstimbal och sås på gröna ärtorPortioner
Skär av skalet på apelsinen och filéa den med en liten vass kniv genom att skära loss klyftorna. Häll dressingen på förrättstallrikar eller på ett uppläggningsfat
Lägg rödbetornapåkräftcarpaccion och ringla tryffelolja och vitvinsvinäger från rödbetorna över. Skär rödbetorna i klyftor, vänd dem i tryffelolja och vitvinsvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.