Lägg upp lövbiff, potatisoch lök för sig. Dessutom äter jag inte så mycket kött och Mannen blir (nästan) lika glad för lövbiff ändå och plånboken tackar mig
Häll såsen över lövbiffarnaoch strö över klippt persilja. Lägg ut lövbiffarna på ett bakplåtspapper. Var där med vårt lilla barnbarn Millian, han är så mysig att ha med sig vi går runt provsmakar på ost och korv som det bjuds på… Vi hittade även en lekhörna där man kan testa bilar och rita fina teckningar
Servera lövbiffarnamed teriyakisåsen och bakad eller pressad potatis. Eftersom man vill hinna med mycket, så får inte middagen ta för lång tid… lövbiff brukar bli bra
Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatisoch morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar
Till biffarna serverades råstektpotatisoch crème fraiche smaksatt med kantarell som passade riktigt bra till biffarna – så köp gärna den om du har möjlighet
Servera den råstektapotatisen tillsammans med ägg, bacon, broccoli och ev. Krydda med salt och Piffi. Sonen väljer råstektpotatis, bacon i småbitar och lite ketchup
Låt småputtra medan du skivar och steker potatisen. Såsen har jag kryddat med dijonsenap, dragon och vitlök och krämigheten har jag fått fram genom att röra ner ett par deciliter creme fraiche
Servera biffarna medråstektpotatisoch lök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor. När potatisen börjar bli klar, klicka i lite mer smör och blanda ner löken så att den får steka med en stund
Lägg en filodeg på bänkskivan applicera röran jämt över hela filodegen, lägg över den andra filodegen och på med röran igen och på den med sista filodegen och på med röran igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.