Skär upp köttet om du inte redan gjort det och lägg det i såsen – servera med nykokt potatis. Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till ochmed kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Jag valde att steka medpotatisklyftoroch morotsstavar och fick på så vis allt i samma form. Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen
Uråldrig process med att ansöka om Visum och skicka in sitt pass + vaccinationskortkopia, invitation letter, kopia på hotellbokningar, flygbiljett etc till ambassaden i Köpenhamn
Fast för att kallas BiffLindström ska man nog ändå ha i åtminstone rödbetor och kapris. Servera biffarnamedråstektpotatisochlök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor
Servera Biff à la Lindströmmed strimlad isbergssallat och stekt potatis. Det blev inte isbergssallad till utan inlagd gurka och det passade ljuvligt gott och bra ihop medbiffarnaochpotatisen
500 g ryggbiff av nötkött. 4 rödlökar. 800 g potatis t ex mandelpotatis. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g ryggbiff av nötkött 2 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 4 rödlökar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk äppelmos Ugnsstekt potatis. 800 g potatis t ex mandelpotatis 1 msk Arla® Svenskt Smör eller rapsolja 1 tsk salt ½ dl grovhackad färsk timjan
Då och då kommer suget efter en lättstekt biffmed traditionella tillbehör. Rör ner senap, vinäger och Worcester, låt puttra medan du steker köttet ochsötpotatisen i varsin panna
Skiva en oförskämt tjock skiva av din vitlökssmör vid servering och låt det sakta dreggla ned över den rödrosa ryssbiffenoch du har en måltid värdig den finlandssvenske rysskaptenen Henrik Lindström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.