Måste bara visa förrätts-tallriken som jag och David fixade på julafton. Har dessutom lyckats dra på mig nackspärr så vetekudden är min bästa vän just nu
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Äntligen har jag testad Chiagröten som alla pratar om. När jag var i USA gjorde jag några portioner till barnen inför deras fotbollsmatcher och till oss
Låt allt puttra under lock ca 25-30minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Och på tionde plats hittar ni denna smidiga och så mumsiga one-pot pasta med köttbullar i gräddsås. På andra plats bland förra årets recept hittar ni en maträtt, en av mina absoluta favoriter – kyckling i sötsursås
Detta räcker till min tårta enligt bild. 1½ -2 st jättefranska (pågens). 2 st mimosasallad 400 g (k-sallad). 2-3 msk spad från smörgåsgurka. ½-1 st röd paprika. 200-300 g skinka
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.