Niklas

Niklas

Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 600 g kycklinglårfilé 1 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk finhackad färsk timjan 1 dl balsamvinäger 1 dl vatten 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning) 1 tsk strösocker 4 portioner ris (gärna basmati) 1 dl vispgrädde 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan
Persikomazarin

Persikomazarin

Tanken var ju att följa orginalreceptet och göra pajen med rabarber men då krävs det att det finns rabarber i affären
smorn

smorn

Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Dag 1. 500 g vatten 300 g hel råg 200 g solroskärnor 50 g linfrön 40 g salt. 1Dag 2. 500 g vatten 300 g mörk sirap 300 g grovt rågmjöl 300 g finmalt rågmjöl 300 g vetemjöl 60 g jäst hela fröblandningen, från dag 1
Per Morbergs lasagne bolognese

Per Morbergs lasagne bolognese

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Bechamelsås 7 dl mjölk 2 dl grädde 100 gram smör 1 dl vetemjöl 1 vitpeppar 1 muskotnöt , (riv några drag) 1 salt Sallad 0,5 st isbergssallad , el
Laxsoppa

Laxsoppa

Den här laxsoppan gör jag på spillbitar som blir över när jag köpt en hel laxsida. Soppan är smakrik och för tankarna till det ryska köket
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad