Tillsätt citron plus rejält med salt och svartpeppar. grill på medelhög värme. Server med ugnsrostad potatis eller grönsaker, potatisgratäng eller pressad potatis
Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en ugnsform. Kryddblandning. Blanda salt, peppar, chilipeppar, chili flakes, rökt paprikapulver
Skala och hacka löken till skyn och fräs i stekpannan med fettet från ankan. Fräs dem tills de fått färg i smör i en stekpanna tillsammans med vitlök och timjanblad
Lammfilé. Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.