Grillad lammfilé med fetagratinerade rotsaker och mangosallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g lammfilé
  • 1 citron (skal)
  • salt, peppar
  • 240 g salsiccia
  • 1 Fetagratinerade rotsaker:
  • 4 morötter
  • 4 stora rödbetor
  • 150 g fetaost
  • salt, peppar
  • 1 Citrus- och vitlökscreme:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron (saft)
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • salt, peppar
  • 1 Mangosallad:
  • 2 mango
  • 2 röda äpplen
  • 50 g machésallad1. Skala och skiva morötter och rödbetor. Koka rödbetorna i saltat vatten i ca 15 minuter, när det är 5 minuter kvar, lägg i morötterna. Häll av vattnet och fördela ut rotsakerna på en plåt. Ringla smör över och salta och peppra. Ställ in i 225° i ca 15 minuter. Tag ut, smula fetaost över och ställ sedan in 5-7 minuter till.
  • 12. Skölj av köttet och låt rinna av. Riv skalet ifrån en citron över och salta och peppra runt om. Grilla korvarna och köttet. När lammet har fått en innertemperatur om ca 60° är det klart. Skiva upp köttet innan servering.
  • 13. Pressa vitlök och rör ihop med saften ifrån citronen samt creme fraiche. Salta och peppra och ställ sedan in skålen på högsta effekt i micron i ca 30 sekunder. Ställ sedan svalt.
  • 14. Skala mangon. Tärna upp den och äpple och blanda ihop med machésallad. Servera med hickorysås och ett glas rött, förslagsvis: Monti Garbi Ripasso.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.