50 g
machésallad1. Skala och skiva morötter och rödbetor. Koka rödbetorna i saltat vatten i ca 15 minuter, när det är 5 minuter kvar, lägg i morötterna. Häll av vattnet och fördela ut rotsakerna på en plåt. Ringla smör över och salta och peppra. Ställ in i 225° i ca 15 minuter. Tag ut, smula fetaost över och ställ sedan in 5-7 minuter till.
12. Skölj
av köttet och låt rinna av. Riv skalet ifrån en citron över och salta och peppra runt om. Grilla korvarna och köttet. När lammet har fått en innertemperatur om ca 60° är det klart. Skiva upp köttet innan servering.
13. Pressa
vitlök och rör ihop med saften ifrån citronen samt creme fraiche. Salta och peppra och ställ sedan in skålen på högsta effekt i micron i ca 30 sekunder. Ställ sedan svalt.
14. Skala
mangon. Tärna upp den och äpple och blanda ihop med machésallad. Servera med hickorysås och ett glas rött, förslagsvis: Monti Garbi Ripasso.
Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. Och dessa lammkotletter var stora och ganska grovt styckade med mycket kött så för mig räckte det gott och väl med en
Men på den tiden hinner man steka på en lamminnerfilé, grilla några lammkotletter, grilla på några tomater och göra en fåroströra smaksatt med vitlök och oliver
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Ta varje potatis och picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Jag hittar massa spännande recept på Pinterest och nu senaste provade jag att göra Avocado, Hummus and Feta Grilled Cheese tillmiddag
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Den passar perfekt till grillat fläskkött, gärna med en söt eller stark glaze. Mangosallad blir en fräsch, god och sötfruktig sallad, som gjord för de varma sommarkvällarna
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.