600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning
Ingredienser Sillmedingefära och chili 4 st inläggssillfiléer 5 st salladslökar 1 st shalottenlök 1 liten bit färsk ingefära 1 st mediumstark eller het chili lag 1
Ha sedan i den stekta löken, vitlöken, ingefära, citron, agave sirap, kokosmjölk och kryddor i kastrullen med morötter och potatis och mixa med stavmixer
Extra fullproppad med vitaminer från både apelsin och ingefära. Jag har bara fokuserat på att uppdatera Instagram med recept den senaste tiden, så bloggen har liksom hamnat lite i skymundan
Varva sillbitarmed övriga ingredienser och häll på lagen. 200 g filéer inläggningssill (använde Abbas inläggningssill i plasttråg). 1 bit skivad färsk ingefära. Skölj sillfiléer och lägg i blöt 1-2 timmar, ta upp och skär i bitar. 1 bit skivad färsk ingefära
Påsken är här och i år har jag satsat på en sillmed smaker som jag verkligen gillar. Under tiden häller du gräddfil i en bunke och blandar med rivet skal från två lime samt sagt från en halv lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.