Till revbenen åt vi en krämig sallad som påminner lite om coleslaw, fast medmed grönkål och brysselkål istället för vitkål och morötter, ett försök på nytt recept det med och hur god som helst blev den
En sill med lite sting i, från både chilin och ingefäran. 3 cm riven färsk ingefära. Bör klara sig 1-2 veckor i kylen om den förvaras i en burk med lock, men kolla utgångsdatumet på yoghurten. 3 cm riven färsk ingefära
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning
Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl
Ha sedan i den stekta löken, vitlöken, ingefära, citron, agave sirap, kokosmjölk och kryddor i kastrullen med morötter och potatis och mixa med stavmixer
Extra fullproppad med vitaminer från både apelsin och ingefära. Jag har bara fokuserat på att uppdatera Instagram med recept den senaste tiden, så bloggen har liksom hamnat lite i skymundan
Påsken är här och i år har jag satsat på en sill med smaker som jag verkligen gillar. Skala och riv ingefäran,riv vitlöken,finhacka löken samt den röda chilin
kycklinggryta med kokos och ingefära. Tillsätt kokosmjölk, curry och ingefära. Har man färsk ingefära river man ner lite i grytan, annars funkar krydda lika bra
) är smaken av ingefära, blåbär samt vanilj ihop med de rostade nötterna en mycket god kombo. Det är inte helt fel att kunna sitta denna söndagskväll på balkongen med vidöppna fönster och blogga
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.