1 kokt
potatis och pressgurkaTärna fläskkarrén i 2x2 cm stora bitar. Bryn i smöret tillsammans med mandel. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Låt koka upp och låt sjuda sakta i ca 60 minuter. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås i gryta , går det bra att reda av med maizena mot slutet. Servering Servera med kokt potatis och pressgurka (recept finns i vår receptbank).
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 purjolök 1 klyfta vitkål (à 300 g) 1 msk olja 500 g köttfärs 3 msk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk råsocker peppar ev salt Till servering potatis rårörda lingon bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Sommarvärmen tycks vara på utgående och jag har plockat fram jackan faktiskt, i alla fall på morgonen då det till ochmed varit lite kyligt den sista veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.