Kasslergratäng med ädelost och spenat
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • purjolök
  • 1200 g spenat
  • 12 msk smör
  • 1500 g skivad kassler
  • 16 dl standardmjölk
  • 13.5 msk vetemjöl
  • 1140 g riven ädelost
  • 10.5 tsk salt
  • 11 krm salt
  • 13 msk finhackad persilja
  • 1 Garnering
  • 1 krispig sallad
  • 1 purjolök 200 g spenat 2 msk smör 500 g skivad kassler 6 dl standardmjölk 3.5 msk vetemjöl 140 g riven ädelost 0.5 tsk salt 1 krm salt 3 msk finhackad persilja Garnering Serveras med krispig salladSätt ugnen på 225 grader. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Ansa spenaten. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs purjolök och spenat blankt och smidigt utan att det får färg.
  • 1 Fördela blandningen i en smord eldfast form ca 20x30 cm. Skiva kasslern. Fördela kasslerskivor i formen ovanpå lök och spenatbladningen.
  • 1 Vispa samman halva mängden mjölk med vetemjöl i en kastrull. Tillsätt resterande mängd mjölk och låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 5 minuter på svag värme. Rör då och då. Tag av från värmen och rör ner riven ädelost, krydda med salt, peppar och hackad persilja.
  • 1 Häll såsen över kasslerskivorna. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20–25 minuter eller tills gratängen fått en fin gyllene färg.
  • 1 Garnera med kryddgrönt och chilipicklad gurka och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.