Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras medkokta pantoffler och pipparrotssås
Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Koka upp och skumma med en slev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Om man använder en tryckkokare, halvera koktiden. Lägg oxbringan i en gryta, täck med vatten och koka på svag värme under lock tillsammans med övriga ingredienser
Sök MatSkap på blev några dagars utflykt till grannlandet med mycket dimma. Sedan står man där med en massa "onödigt" att göra och undrar vad man håller på med
Slottssteken uppskivad och öst med lite av skysåsen och kokta morötter. Jag älskar att laga saftiga stekar med goda skysåser och allra minst inte tillbehören som kan förbered flera dagar i förväg
Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Fast å andra sidan kan det ju vara bra med lite gråa dagar också, man uppskattar solen mer när den väl tittar fram och man får dessutom tillfälle att käka lite mer robusta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.