4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmed ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fläskläggen i skivor medrotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmadfläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans medrotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Koktrimmadfläsklägg är det perfekta tillbehöret till rotmos. Serveras till rotmos, potatismos eller vinkokt vitkål (surkål på Sandbergs vis och recept kommer senare)
Koktrimmadfläskläggmed potatis i krämig senapssåsKlassiska smaker med fläsk och senap. stick en gaffel i köttet och när den släpper lätt är det färdigkokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.