Kokt oxbringa med pepparrotssås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg färsk eller rimmad oxbringa med ben eller 1,2 kg utan ben
  • 1 morot i bitar
  • 0,5 purjolök i bitar
  • 1/4 rotselleri, skalad, i bitar
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • Pepparrotsås: 8 dl buljong från koket av oxbringan
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk beurre manié (blanda 3 msk mjöl med 2 msk smält smör i ett glas)
  • 3 dl riven färsk pepparrot eller 4-5 msk pepparrot från tub
  • 75 g smör (valfritt)
  • Tillbehör: 600 gram kokt potatis eller
  • Blandade rotsaker: 600 gram blandad potatis, morot, rotselleri, palsternacka i grova bitar
  • 1 tsk socker
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • 1 dl persilja, hackad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.